Home Proizvodi


KBE 88

 

Bez kompromisa. 

 

- Premium sustav prozora i vrata s ugradbenom dubinom 88 mm.
- Visokoizolacijska 7-komorna konstrukcija s centralnom brtvom.
- Elegantan, suvremen dizajn pogodan za trostruko ili funkcionalno ostakljenje do 56 mm širine.

 

Često male stvari čine veliku razliku. Tako je i kod U-vrijednosti prozora: manje je bolje. To se odnosi i na brojeve iza decimalnog zareza; čak i ako se radi o jednoj desetinki ili stotinki u praksi to znači značajne uštede energije i troškova grijanja.

 

 

 

Posebna prednost jedinstvenog konstruktivnog dizajna sustava KBE 88 je što se to ostvaruje i s maksimalnim veličinama krila i velikim prozorima, što znači s čeličnim ojačanjima u okviru i krilu. KBE 88 uvijek daje vrhunske vrijednosti toplinske izolacije.

 

KBE 88 ispunjava zahtjeve pasivne gradnje već u standardnoj izvedbi i tako nam svima pruža mogućnost da na jednostavan način damo svoj doprinos smanjenju emisija CO2. Štoviše, moguće je postići i veće vrijednosti toplinske izolacije, primjerice s proEnergyTec varijantom sustava. Tako KBE 88 čini čak i nul-energetske i energy plus kuće ekonomski isplativom realnošću.

 

Neiscrpan dizajnerski potencijal

 

Za arhitekturu budućnosti možemo sa sigurnošću reći da će biti prilagodljiva. Sustav  KBE 88 pruža vam ostvarenje vaših prozora iz snova. Spoj estetike i neodoljive privlačnosti vrhunskog materijala - naš novi sustav prozora omogućuje vam isticanje posebnog karaktera, kako kod adaptacije starih zgrada tako i u novogradnji. Bilo da se radi o bijelim ili profilima u boji, uronite u svijet pun fascinantnih površina.

 

 

 

Možete birati u cijelom rasponu od površinske strukture drveta, obične ili metalik boje izvana i neutralno bijele unutra do folija u svim varijantama s obje strane.

 

Najbolje iz dva svijeta

 

Oni koji preferiraju estetiku aluminija, ali se ne žele odreći vrhunske toplinske i zvučne izolacije PVC materijala sada dolaze na svoje: KBE 88 donosi prednosti oba materijala zajedno. S AluClip, AluClip Pro i AddOn profilima imate na raspolaganju kombinacije materijala orijentirane na graditeljstvo budućnosti.

 

 

 

Sustav ulaznih vrata KBE 88 odlikuje se bogatstvom tehnoloških inovacija. One su garancija visokog stupnja sigurnosti, vrhunske toplinske izolacije, savršenog brtvljenja i statičke stabilnosti. Odlukom za KBE 88 ulazna vrata uvijek ćete napraviti pravi izbor.

 

Osnovne karakteristike sustava KBE 88:

 

Pogodno za pasivne kuće prema IFT smjernicama WA-15/2.

Odlična vrijednosti toplinske izolacije:
Uf-vrijednost = 0,95 W / (m2K) već u standardnoj izvedbi s ojačanjima.
Vrijednost Uw do 0,72 W / (m2K).

Širok spektar ostakljenja do 56 mm debljine za korištenje trostrukog ili posebnog funkcionalnog stakla.

Veliki izbor boja, dekora drveta ili klasična bijela izvedba.

 

Više o sustavu prozora i vrata KBE 88 pogledajte u našem katalogu.

 

Download kataloga: KBE 88 (pdf) 

 

 

KBE 76


Otkrijte nove potencijale.


KBE 76 je najsuvremeniji sustav profila za prozore i vrata koji u sebi beskompromisno ujedinjuje vrhunsku kvalitetu, izvanserijska statička svojstva, visoku energetsku učinkovitost i uštede na troškovima za grijanje, izvrsnu zvučna izolaciju i pouzdanu zaštitu od provale. Sustav također pruža gotovo neograničene mogućnosti oblikovanja, širok spektar boja, kombinacija s aluminijem i završnih obrada - ukratko, radi se o sveobuhvatnom sustavu koji omogućuje krajnju individualizaciju i ne ostavlja ni jednu želju neispunjenom.

 


KBE 76 pruža istovremeno dizajn i funkcionalnost, statiku i vrhunske izolacijske vrijednosti, brigu o okolišu i najvišu kvalitetu proizvoda. Vizualno 'vitki' profili i optimalna dubina ugradnje čini ovaj sustav idealnim, kako za projekte renoviranja, tako i za novogradnju.

 

 

Inovativna tehnologija.

Unatoč tome što ima relativno malu ugradbenu dubinu, KBE 76 je inteligentno dizajniran za velike elemente s trostrukim i specijalnim funkcionalnim ostakljenjem. tako imate dom ispunjen svjetlošću uz minimalan utrošak energije – već u standardnoj izvedbi profili imaju Uf vrijednost 1,0 W/(m² K), odnosno 1,1 u AD varijanti. Korištenjem proEnergy Tec tehnologije s aluminiskim oblogama i centralnom komorom punjenom pjenom, osigurana je visoka torzijska čvrstoća i eliminirana potreba za čeličnim ojačanjima. To omogućuje postizanje maksimalne toplinske izolacije, sve do Uw = 0,73 W/(m2K), što zadovoljava i najviše standarde za pasivne kuće.


Zvučna izolacija i sigurnost.

Zaštita od buke iznimno je važna za vaše i zdravlje vaše obitelji, i KBE 76 vam pruža upravo to: mir i ugodnost doma. Uz odgovarajuće ostakljenje postignuta je zvučna izolacija prozora od 47 dB. Osim toga, dizajn profila optimiziran za protuprovalna okove i staklo, za prozore otporne na provalu do klase RC 2 (WK 2).


Visokokvalitetne površine su otporne na vremenske utjecaje i lako se čiste.


Najbolja vrijednost za vaš uloženi novac.

Visoka kvaliteta znači trajnost, što povećava vrijednost vaše imovine u dugoročnom razdoblju. KBE 76 je sigurna investicija u budućnost.


On line pregled kataloga KBE 76 

Download kataloga (pdf) KBE 76 

 

 

 

System_70mm

 

KBE 70-milimetarski sustav prozorskih profila pruža poboljšanu termičku i zvučnu izolaciju zahvaljujući povećanoj ugradbenoj širini od 70 mm i 5-komornoj tehnologiji, a 13-milimetarska Eurogroove pozicija i i povećanu sigurnost. Osim toga, KBE System_70 znači moderan design, poboljšanu statiku, veliki izbor boja i dekora drveta i unaprijeđena ventilacijska rješenje (naši patentirani sustavi RegelAir i ClimaTEC_70.

 

Posebno osvježenje s estetske točke gledišta predstavlja naš KBE_Select sustav, koji će svojim elegantnim zaobljenim linijama znatno doprinijeti jedinstvenosti vašeg doma.

 

KBE sustav profila za ulazna vrata predstavlja višekomorni sustav visokih izolacijskih svojstava, s patentiranom tehnologijom okova, pragovima za novogradnju i adaptacije, čeličnim ojačanjima kutnih spojeva i širokim izborom boja i dekora imitacije drveta.

 

 

70-mm sustav profila za ulazna vrata donosi:

- veće komore i robusnije čelično ojačanje
- moderan dizajn s različitim presjecima profila
- 13mm Eurogroove poziciju za povećanu sigurnost
- pragove s termičkim mostomOsim ulaznih vrata, izrađujemo i široku paletu profila za klizna i sklopiva vrata, uz već uobičajeni veliki izbor dodatnih profila, boja i atraktivnih dekora.


Download brošure: KBE 70mm sustavi

 

 

Svi naši proizvodi su uzrađeni od ekološki prihvatljivih profila proizvedenih jedinstvenom i zaštićenom greenline tehnologijom koja podrazumijeva isključivu upotrebu Zn-Ca stabilizatora i eliminira olovo iz svih procesa proizvodnje.

 
Boje i dekori


Sloboda izbora kao oblikovni principSuvremena arhitektura traži prozorske sustave s maksimalnom slobodom oblikovanja. Osim širokog izbora varijanti presjeka profila, neizostavni element za to je i boja. Naša skoro neograničena ponuda dekora drveta i RAL boja pruža arhitektima i investitorima bezgraničan prostor za realizaciju kreativnih ideja.Zahvaljujući činjenici da u vlastitom pogonu za kaširanje sami vršimo doradu profila u boji, KBE svojim partnerima pruža mogućnost brze i efikasne isporuke.KBE boje i dekori PVC stolarije
  

Dodatne, skoro neograničene mogućnosti oblikovanja bojama pružaju naši zaštićeni AluClip i AluFusion sustavi, kod kojih se vanjska alu obloga isporučuje u bilo kojoj RAL boji, eloksirana ili u nekom od navedenih dekora, dok unutarnja PVC strana može ostati neutralno bijela ili u bilo kojoj od gornjih izvedbi.

KBE colors


KBE vam ponovo otkriva slobodu kao osnovni dizajnerski princip!


 

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite.

 
Inovacije


CleanControl - prirodno čišćenje


Kao i drugi materijali, profili su izloženi utjecaju vremena i onečišćenja i zahtijevaju redovito čišćenje. Istraživački odjel tvrtke profine razvio je poseban oblik tretmana materijala zahvaljujući kojem se profili u najvećoj mjeri sami čiste koristeći proces fotokatalize.


Tretirana površina sadrži mali udio titan-dioksida (TiO2), čime se postiže efekt da se organska nečistoća jednostavno razlaže i nestaje pod utjecajem svjetlosti i vode. Primjenom ove tehnologije građevine s velikim ostakljenim površinama mogu ostvariti znatne vizualne prednosti zbog konstantno čistog izgleda, a također i drastično smanjiti troškove čišćenja.AluFusion - jedinstvena kombinacija


Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji spajanja, profine je u svom AluFusion sustavu sjedinio dva različita materijala, aluminij i PVC na jedinstven način. Materijali se međusobno dopunjavaju pojačavajući najbolje svojstva svakog od
njih: toplinu, tišinu i visoku ekonomičnost PVC-a iznutra i čistu, jasnu estetiku i stabilnost aluminija izvana. Svojom izvanrednom strukturalnom čvrstoćom, AluFusion je posebno pogodan za elemente i površine velikih dimenzija.GlassWin system - arhitektura sutrašnjice


Još jedno područje u žarištu zanimanja profineovih istraživačkih timova je strukturalno ostakljenje predstavljeno kroz GlassWin sustav. Slično kao u automobilskoj industriji, elementi ostakljenja i PVC profila spojeni su specijalnim silikonskim ljepilom što omogućava izradu elemenata znatno veće razine strukturalne čvrstoće. Strukturalno ostakljenje omogućuje oblikovanje velikih ostakljenih jedinica s ekstremno uskim izgledom profila čime otvara sasvim nove dizajnerske mogućnosti u arhitekturi.PremiDoor - vrata u novu dimenziju


PremiDoor podizno-klizne stijene omogućavaju ostakljenje jako velikih otvora, kao što su oni na terasama i zimskim vrtovima na fleksibilan način osiguravajući maksimalnu količinu svjetlosti. Zadovoljavajući najstrože kvalitatiivne zahtjeve, PremiDoor predstavlja istinski premium proizvod. Stvoren na osnovi 70 mm sustava profila, dostiže vrhunske rezultate toplinske i zvučne izolacije, stabilnosti i čvrstoće. Usprkos svojim ekstremnim dimenzijama, PremiDoor stijene "klize" zadivljujuće lako i pružaju maksimalnu slobodu kretanja.

 


AluFusion - jedinstven spoj.Ideja o kombiniranju pozitivnih svojstava PVC-a (superiorna izolacijska svojstva, ekonomičnost) i aluminija (unutarnja čvrstoća, stabilnost, proširene mogućnosti korištenja boja) nije nova. Međutim, od samog početka javlja se problem: zbog klinastog spajanja i različitog «rada» materijala pri promjeni temperature dolazilo je do deformacija i takozvanog «bimetal» efekta.AluFusion


KBE je, uz druge dvije članice profine Grupe, bio predvodnik u osmišljavanju spojeva bez naprezanja, i već ranije patentirani sustav AluClip je omogućio do tada nezamislive dimenzije elemenata, i uz to je ponudio i cijeli spektar novih dizajnerskih mogućnosti. Novim svjetskim patentom AluFusion®, ideja je dovedena do savršenstva. Korištenjem tupog spoja izduživanje i skupljanje profila je omogućeno i uzdužno kontrolirano, i u potpunosti je izbjegnut bimetal efekt. Ova nova tehnologija sada omogućava prozore u boji ekstremno velikih dimenzija (do visine kata), pri čemu aluminij s vanjske strane preuzima statiku  i omogućava neusporedivo veću stabilnost nego kod običnog PVC prozora. AluFusion® je odlično rješenje za sve građevinske projekte od kojih tražite lijepu optiku i stabilnost aluminijskog profila, ali i superiorne vrijednosti toplinske i zvučne izolacije PVC-a koje sam aluminij ne može postići. Nema suprotnosti između estetike i štedljivosti. Izborom AluFusion sustava donijeli ste trajnu odluku bez nepotrebnih kompromisa.Osim u izvedbi sa 70mm PVC profilom, AluFusion je dostupan i u 88mm varijanti, s još boljim statičkim, izolacijskim i oblikovnim svojstvima.KBE AluFusion 88mm

AluFusion® je patentiran, zaštićen sustav (europski patent EP  1 877 640 B1, vrijedi za obje ugradbene dubine - 70 i 88 mm) i nositelj niza međunarodnih i hrvatskih priznanja - između ostalog, ugledne austrijske ekološke nagrade Daphne - Spirit of Environment za napore u očuvanju okoliša i energetsku učinkovitost (AluFusion je prvi prozorski sustav uopće koji je u 25 godina dodjeljivanja dobio ovo priznanje) i zlatne medalje za kvalitetu na međunarodnom sajmu graditeljstva u Zagrebu.

 

VariNova. Jednostavno - nevjerojatna roleta! 

VariNova roleta iz RolaPlus® sustava se može koristiti u najrazličitiijm varijantama ugradnje, bilo da se radi o adaptaciji ili novogradnji i ugrađuje li se na PVC, aluminijske ili drvene okvire. Kutija nakon ugradnja može biti vidljiva, a postoji i mogućnost žbukanja izvana i/ili iznutra. PVC kutija za rolete VariNova zadovoljava i zahtjeve Odredbe o štednji energije EnEV, koja u području kutija za rolete propisuje vrijednost Rw ≥ 1,0 (m2·k)/w - bilo da se radi o novim ili starim objektima. Može isporučiti u tri visine (175, 205 i 240 mm) i dvije dubine ugradnje (218 i 250 mm), s PVC ili aluminijskim sjenilima, pri čemu vam je na raspolaganju širok individualni izbor boja i atraktivnih dekora drveta. Veliku prednost integrirani komarnik (rolo mrežica za zaštitu od kukaca) kojeg je moguće ugraditi bez dodatnih izmjena. Revizijski otvor je s otvaranjem prema dolje ili unutra, tako da se može prilagoditi objektu na licu mjesta. Osim toga, VariNova nudi vrlo jednostavnu montažu na sve prozorske sustave uobičajene na tržištu.


 

VariNova roleta


Vanjska RolaPlus kutija za rolete na najbolji je način pripremljena za sve situacije u pogledu ugradnje. Sasvim je svejedno radi li se o zidu koji ima jedan ili više slojeva, ili pak o zidu s vanjskom izolacijom. Montaža vanjske kutije se može vršiti direktno na prozoru ili kao zasebni montažni dio na fasadi. Zbog mogućnosti žbukanja vertikalnog vanjskog sjenila ova se kutija može ugraditi tako da bude skoro nevidljiva.KBE vanjska roleta RolaPlus


Utjecaj roleta na poboljšanje toplinske izolacije najbolje se osjeća se noću. Zbog smanjenog grijanja prostora te niskih vanjskih temperatura, čak i kod dobro izoliranih prozora može doći do orošavanja. Upravo se tijekom ovoga perioda sa spuštenim roletama postiže poboljšanje toplinske izolacije za oko 25 posto. 

Download kataloga: VariNova.pdf
 Diskretni šarm Mediterana.


 

Porijeklo grilja je u toplim krajevima razmaženim suncem Mediterana, a antički Grci i Rimljani su sa svojim izrazitim smislom za estetiku i proporcije znali kako spojiti praktičnu korist sa ljepotom, tako da danas možemo bez pretjerivanja govoriti o klasičnoj ljepoti grilja.


 

Capri-Ischia grilje sustava OmbraPlus zadržavaju prirodan izgled pravog drveta uz dodatne prednosti koje pruža visokokvalitetni PVC materijal - iznimno lako i jednostavno održavanje i gotovo neograničena trajnost.


 

Osim odlične zaštite od sunca, grilje vam nude i puno više: zaštitu od vjetra i vremenskih neprilika, od topline i hladnoće, neželjenih pogleda ali i od provale i krađe.Grilje i škure OmbraPlus


Dajte svom domu poseban izgled. 

Postoje stvari koje su od nastanka dobre i pravilne, i kojima kao da se protokom vremena nema što dodati. Tipičan primjer su škure (kapci) koje nisu izgubile ništa od svoje izvrsne funkcionalnosti i šarma od svog praoblika pa sve do danas. OmbraPlus sustav škura Grado ipak donosi neke prednosti, ne narušavajući pri tome izvornu rustikalnu estetiku i čar prošlih vremena. To se prije svega odnosi na znatno veće mogućnosti oblikovanja, krajnje jednostavno održavanje i poboljšanu sigurnost zahvaljujući novim konstrukcijskim rješenjima.

Download kataloga: OmbraPlus.pdf

 
© KBE Hrvatska 2009 - 2018