Home Novosti


 

KBE izbacuje na tržište novi prozorski sustav ugradbene dubine 76 mm.

 

profine Group je razvio novi, pionirski sustav profila za PVC prozore i vrata s dubinom ugradnje od 76 mm. To je najznačajnija novost ovog najvećeg europskog proizvođača PVC profila u posljednjih 15-ak godina i prvi korak u velikoj profine-ovoj investicijskoj ofanzivi. Ova serija profila ima sve što je potrebno da postane vodeći sustav u onom najširem, standardnom segmentu tržišta. AD varijanta sustava bit će na tržitu u siječnju 2014. godine, dok je varijanta MD, sa srednjom brtvom, planirana za travanj, kad će se obje varijante pojaviti i u Hrvatskoj. Radi se o najsveobuhvatnijem profine-ovom sustavu, s preko pedeset geometrija glavnih i pomoćnih profila.

 

 

Izvanserijske vrijednosti toplinske izolacije već u standardnim prozorima, vitki izgled profila s velikim ostakljenim površinama za maksimalno iskorištenje solarne energije, ultra moderna funkcionalna ostakljenja do 48 mm debljine i učinkovit, kompatibilan dizajn za krajnje optimiziranu proizvodnju - sve je to ujedinjeno u novoj generaciji profila KBE 76.

 

Već u AD izvedbi sustav pokazuje iznimnu vrijednost toplinske izolacije od Uf = 1,1 W/(m2K), dok je kod MD profila taj koeficijent Uf = 1,0 W/(m2K).

 

Dr. Peter Mrosik, predsjednik Uprave i vlasnik tvrtke profine Group, izjavio je: "Nakon što smo se repozicionirali kao kompanija i uveliko optimizirali i poboljšali učinkovitosti naše proizvodnje i logistike, sada imamo razvijen inovativni prozorski sustav s posebnim značajkama koje uključuju ne samo izvanrednu proizvodnu funkcionalnost, nego i modularnost od koje naši tržišni partneri mogu samo profitirati. Našim kupcima možemo ponuditi niz modularnih komponenti koje ne ostavljaju neispunjenim ni najzahtjevnije želje. Osnovna svojstva ovog sustava mogu se usporediti samo sa sustavima znatno veće ugradbene dubine.“

 

U sklopu svoje integrirane strategije, profine je od 76 mm serije profila stvorio univerzalni sustav prozora i vrata koji nudi visoku razinu kompatibilnosti i fleksibilnosti s obzirom na ostakljenje, čelična ojačanja i široku lepezu pomoćnih profila. Istovremeno, poboljšane su oblikovne mogućnosti, statička svojstva i izolacijske vrijednosti.

 

"Dubina ugradnje od 76 mm je iznimno pogodna kako za primjenu u projektima obnove, tako i u novogradnji. Izvrsne izolacijske vrijednosti ovog profila savršeno se nadopunjuju s 'vitkim' vizualnim dojmom profila prilagođenih višestrukom i funkcionalnom ostakljenju velike debljine, što je rezultiralo elementima nenadmašne energetske učinkovitosti. Ovo su idealni prozori i vrata za najšire, standardne segmentu tržišta", objasnio je Stefan Schäfer, voditelj korporativnog upravljanja proizvodima i marketinga u profine Grupi.

 

Izgled i dizajnerske mogućnosti ovog sustava potpuno su u skladu s ciljanom ulogom tržišnog lidera. Bogata raznolikost koju nudi širok spektar boja laminata i inovativnih aluminijskih obloga nudi arhitektima, dizajnerima i kućevlasnicima sve što im je potrebno za gotovo beskrajnu slobodu oblikovanja.

 

"Usklađivanjem naše stručnosti u razvoju sustava profila s kvalitetom samog proizvoda i logistike, dosljedno u skladu s najvišim zahtjevima, stvorili smo još jedan temelj koji će ojačati poziciju naših partnera u konkurentnoj areni. Povratne informacije naših kupaca s do sada odžanih prezentacija pokazale su da je sustav 76 naišao na jasno i nedvojbeno prihvaćanje na tržištu", naglasio je dr. Peter Mrosik.

 


© KBE Hrvatska 2009 - 2018